LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI

15.03.2024 52

 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde uygulanacak, Liselerde Bilim Uygulamaları Programı ilimiz anadolu liseleri arasından okulumuz koordinatör okul olarak seçildi..

              Liselerde Bilim Uygulamaları Programı ile fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilerin; bilim, teknoloji, çevre, eğitim, coğrafya, tarih, kültür,  vb. alanlarda, bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik çalışmalara altyapı oluşturacak becerilerinin geliştirilmesine ve farkındalık düzeylerinin artırılmasına yönelik konferans, panel, seminer, sempozyum, forum vb. türlerde bilimsel toplantılar düzenlenmesi ve uygulamalı bilim çalışmalarının gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

15-03-2024

      Okulumuzda program için komisyon kuruldu. Komisyon başkanımız Mazlum YUMAK olarak belirlendi. Görev alacak öğrenciler ve rehberlik edecek öğretmenlerimiz belirlendi. Kullanılacak tema ve yöntemler belirlenip okullarla paylaşıldı.

  

              Liselerde Bilim Programının kılavuzda da belirtildiği üzere 3 temel faaliyet olarak yürütülecek.

 -Okul İçi bilimsel toplantılar,

 -İl geneli bilimsel toplantılar ve Bilim Her Yerde şeklinde üç temel faaliyet olarak yapılacağı belirtildi.

             Tüm okullar tarafından yapılan çalışmaların, bilimsel toplantı dokümanlarının (bildiri, poster) derlenerek (e-kitap) elektronik ortamda yıl sonunda Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne gönderileceği  il koordinatörümüz Hanzalla KÖLGE tarafından vurgulandı.

 Programa katılacak öğrencilere konferans salonunda bilgilendirmeler yapıldı.

15-03-2024

15-03-2024

15-03-2024